HOOFDDORP - FC Twente heeft donderdagavond gelijkgespeeld in de Europa League. De Tukkers kwamen bij Helsingborgs IF niet verder dan 2-2.

Het elftal van coach Steve McClaren stelde vooral defensief teleur en was aanvallend lang onmachtig.

Al vroeg kwam Twente in de problemen. Na zeven minuten zette Nikola Djurdic de thuisclub koppend op 1-0, na slap en ongeconcentreerd verdedigen van de koploper van de eredivisie.

De nonchalante houding brak de Enschede formatie aan het slot van de eerste helft opnieuw op. Djurdjic scoorde wederom, nadat de Twentse verdedigers geen kans zagen een wilde trap van achteruit weg te werken.

Ook Alejandro Bedoya en Mattias Lindström kregen fraaie mogelijkheden, maar in deze gevallen wist doelman Nikolai Michailov redding te brengen.

Wisgerhof

Twente gaf een vervolg aan de slechte prestaties van de laatste weken. Tegen Hannover werd eerder op het internationale vlak een voorsprong van 2-0 weggeven (2-2), bij de amateurs van RVVH werd slechts door een treffer in blessuretijd gewonnen, de topper bij Ajax ging afgelopen zaterdag verloren.

McClaren had in Zweden Peter Wisgerhof weer eens uit het elftal gelaten, maar dat kwam de rust achterin niet ten goede. Behoudens een aardige aanvallende actie - kopbal op de paal - ging er weinig uit van vervanger Dedryck Boyata.

Douglas was bijzonder slordig. De middenvelders Wout Brama en Robbert Schilder moesten zich steeds laten terugzakken om de opbouw te verzorgen.

Bengtsson

Aanvallend zorgden Chadli en Dusan Tadic voor wat dreiging. Hierdoor kreeg Luc Castaignos een flinke mogelijkheid. Oog in oog met doelman Pär Hansson schoot de oud-Feyenoorder echter uiterst zwak in, zoals hij dat eigenlijk al het hele seizoen in kansrijke positie doet.

Na de hervatting liet FC Twente aanvankelijk niets zien. Pas in de 74e minuut kopte Rasmus Bengtsson de 2-1 binnen. Kort voor het einde maakte Douglas zowaar de 2-2 nog.

Hannover

In dezelfde groep L boekten tien spelers van Hannover 96 een overwinning geboekt op Levante: 2-1. De Duitsers stonden al na negen minuten met een man minder op het veld, omdat Karim Haggui de rode kaart kreeg voor het neerhalen van Theofanis Gekas in het strafschopgebied.

Michel zette de Spanjaarden op 1-0 door de bijbehorende penalty te benutten. Levante verzuimde de overtalsituatie echter uit te buiten en incasseerde in de 21e minuut al een tegenvaller toen de arbiter ditmaal de thuisploeg een strafschop toekende. Szabolcs Huszti tekende koel voor de gelijkmaker: 1-1.

Vlak na rust werd de sensatie compleet. Didier Ya Konan rondde een aanval prima af: 2-1.