ST. ANDREWS - De Zuid-Afrikaanse golfer Branden Grace heeft donderdag een sensationele prestatie neergezet op de eerste dag van de Alfred Dunhill Links Championship.

Hij bereikte op de golfbaan van Kingsbarns al na zestig slagen het clubhuis en noteerde daarmee de beste ronde ooit tijdens een toernooi van de European Tour.

Hij verbeterde het oude record van de Engelsman Lee Westwood met twee slagen. Grace maakte in de eerste dertien holes vijf birdies en één eagle, waarna hij afsloot met vijf birdies op een rij.

De Zuid-Afrikaan heeft na de eerste dag twee slagen voorsprong op de Fransman Victor Dubuisson, die op St. Andrews een scorekaart van 62 slagen inleverde.

Nederlanders

Er was wisselend succes voor de Nederlanders bij het Schotse toernooi. Joost Luiten schaarde zich wel bij de eerste dertig met een ronde van 68 slagen, vier onder par.

Maarten Lafeber staat voorlopig gedeeld 76e met één slag onder het baangemiddelde door een ronde van 71 slagen. Robert-Jan Derksen staat in de achterhoede na een teleurstellende openingsronde van 74.

Bekijk de samenvatting van de eerste dag van de Alfred Dunhill Links Championship