HOOFDDORP - De tennissters Sara Errani, Petra Kvitova en Angelique Kerber hebben zich gekwalificeerd voor de WTA Championships in Istanbul. 

Zowel Errani als Kerber debuteert op het prestigieuze toernooi waar de beste acht speelsters van het jaar in actie komen. Kvitova zal haar titel verdedigen.

Kerber stond dit jaar in vier WTA-finales, waarvan ze er twee won (indoor in Parijs en Kopenhagen). Ze is de eerste Duitse die deelneemt aan de WTA Championships sinds Anke Huber in 2001.

Gravel

Errani veroverde vier titels op gravel en verloor in juni de finale van Roland Garros. De Italiaanse sloot het voorbije jaar nog als 45e af.

Kvitova, die even op gang moest komen na haar succesvolle 2011, zegevierde op de hardcourttoernooien van Montreal en New Haven.

“Ik ben heel blij dat ik mijn titel kan verdedigen”, zegt de Tsjechische op de website van de WTA. “Het is een jaar vol uitdagingen geweest.”

Sjarapova

In een eerder stadium hadden Victoria Azarenka, Maria Sjarapova, Serena Williams en Agnieszka Radwanska zich al geplaatst voor het eindejaarsevenement.

Na Li, Samantha Stosur, Marion Bartoli en Caroline Wozniacki strijden om het laatste ticket voor het toernooi dat tussen 23 en 28 oktober wordt afgewerkt.