HOOFDDORP - Lewis Hamilton ontkent dat zijn keuze voor Mercedes een financieel motief heeft. De Brit verlaat na dit jaar na bijna anderhalf decennium McLaren.

“De aanbiedingen verschilden niet veel van elkaar. Mercedes is gewoon een uitdaging”, legt Hamilton zijn keuze uit in gesprek met Reuters.

“Ik had kunnen blijven bij een uitstekend team, kunnen rijden in een auto die ik mede heb helpen ontwikkelen of ik had kunnen kiezen voor het team dat nog niet zo ver is.”

Sinds 2010 noteerde Mercedes slechts één Grand Prix-zege. “Natuurlijk realiseer ik me dat Mercedes momenteel geen wagen heeft om het WK te winnen. Tegelijkertijd weet ik zeker dat McLaren volgend jaar meedoet om de titel.”

“Maar deze keuze is geen gok. Volgend jaar zal Mercedes stappen zetten. We richten ons op de lange termijn.”

Dennis

Hamilton heeft sinds het bekendmaken van zijn transfer nog niet gesproken met McLaren-directeur Ron Dennis.

“We ontmoetten elkaar voor het laatst in Singapore. Ik heb een fantastische loopbaan bij McLaren gehad. Ze legden me al vast toen ik dertien vast en wat volgde was een fantastische tijd.”

In het nieuwe magazine van NUsport staat een verhaal over de keuze van Hamilton. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.