AMSTERDAM - Ajax heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Real Madrid. In de eigen Arena bleek de Spaanse kampioen oppermachtig: 1-4. Ajax kreeg nog even hoop na een aansluitingstreffer, maar de klasse van Cristiano Ronaldo bleek doorslaggevend.

Real Madrid startte met het oog op de topper van zondag tegen FC Barcelona zonder Sami Khedira, Mesut Özil, Luka Modric en Angel Di Maria.

Wat Ajax ook probeerde, het kwam nog steeds op bijna alle fronten te kort. Met Sergio Ramos en Pepe in zijn rug had Ryan Babel plotseling niets meer weg van de balvaste spits uit de eredivisie.

Tobias Sana en Derk Boerrigter bleven onzichtbaar op de flanken en Christian Poulsen leed voor iemand met zijn ervaring ook veel te veel balverlies.

Openingstreffer

Kenneth Vermeer hield Ajax 42 minuten op de been. De doelman hield Ronaldo, Karim Benzema en Marcelo van de openingstreffer af.

Hij was echter kansloos toen Ronaldo drie minuten voor de rust opnieuw van dichtbij mocht aanleggen nadat Sana de bal kinderlijk eenvoudig op het middenveld had verspeeld.

De tweede treffer van Real Madrid, drie minuten na rust, was van grote schoonheid. De voorzet van Kaka leek onnauwkeurig, maar Benzema werkte de bal met een halve omhaal schitterend in het doel (0-2).

Debutant Hoesen

Het had er veel van weg dat Real Madrid na de tweede treffer al met de voorbereiding op de kraker tegen Barcelona was begonnen.

Anders kan het bijna niet worden verklaard dat Niklas Moisander in de 56e minuut na een hoekschop van Cristian Eriksen helemaal vrij kon koppen (1-2). D

ebutant Danny Hoesen miste nog een fraaie kans op de gelijkmaker, waarna Ronaldo het duel met twee treffers (79e en 81e minuut) besliste.