GELSENKIRCHEN - Schalke 04 heeft woensdagavond in groep B van de Champions League een zekere zege op Montpellier weggegeven. In de laatste minuut maakte Souleymane Camara nog gelijk voor de Fransen, die geruime tijd met tien man speelden: 2-2.

De 'Rossoneri' hadden die overwinning voor een belangrijk deel te danken aan doelman Christian Abbiati, die een handvol knappe reddingen liet zien.

Urby Emanuelson, die net als Nigel de Jong in de basis stond, zette Milan in de dertien minuut op voorsprong met een van richting veranderde vrije trap.

Stephan El Shaarawy maakte er enkele minuten later na een fraaie solo 0-2 van. De 19-jarige aanvaller werd daarmee de eerste tiener ooit die voor Milan scoort in de Champions League.

Aansluitingstreffer

Op slag van rust zorgde Hulk voor de aansluitingstreffer en aan het begin van de tweede helft werd het gelijk door Roman Sjirokov, die profiteerde van een zeldzaam foutje van Abbiati.

Milan won uiteindelijk alsnog, door een eigen doelpunt in de 75e minuut van Tomas Hubocan. De Slowaak werkte een voorzet van Riccardo Montolivo achter zijn eigen keeper.

Emanuelson was toen al gewisseld. De 'Rossoneri' staan na het eerdere gelijkspel tegen Anderlecht (0-0) op vier punten in groep C, Zenit is nog puntloos.