HOOFDDORP - PSV is met de Braziliaan Marcelo een contractverlenging tot medio 2016 overeengekomen. De 25-jarige verdediger zette daar woensdagmiddag zijn handtekening onder.

Het vorige contract van Marcelo liep na dit seizoen af.

''We hadden een optie om dat met twee jaar te verlengen. We hebben ervoor gekozen om een heel nieuw contract met hem af te sluiten en een jaar extra te verlengen'', meldt technisch directeur Marcel Brands op de clubsite.

Brands vindt het nieuwe contract van Marcelo, die de laatste tijd de nodige kritiek kreeg op zijn spel, een logisch gevolg van de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.

''In het begin had hij wat moeite met het spelsysteem hier, maar hij is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde speler. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit. Hij is ook redelijk jong en kan zich in de komende jaren nog verder ontwikkelen.''

Beste team

PSV nam Marcelo in de zomer van 2010 over van het Poolse Wisla Krakow, onlangs speelde hij zijn honderdste wedstrijd voor de Eindhovenaren.

''Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract en blijf mijn uiterste best doen voor PSV. Ik train hard om beter te worden en wil in de toekomst zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor PSV'', sprak de speler, die ook nog wat kwijt wilde over de kritiek op de defensie. ''We werken hard om beter te worden. Ik denk dat we het beste team van Nederland hebben.''