ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem zal op 12 november meerdere getuigen horen in het hoger beroep tussen de Deense renner Michael Rasmussen en de Raboploeg.

Rasmussen eist een schadevergoeding van 5,8 miljoen in een zaak die draait om het ontslag van de Deen tijdens de Ronde van Frankrijk van 2007.

Na de beroepszaak die op 25 mei diende, zou raadsheer Knottnerus aanvankelijk op 7 augustus uitspraak doen.

De renner houdt vol dat de ploeg op de hoogte was van het feit dat hij tegenover de internationale wielrenunie UCI gelogen had over zijn verblijfplaatsen voor de Tour, wat de reden was voor zijn ontslag. 

De World Tour-ploeg zegt niet eerder dan 25 juli 2007 te hebben geweten dat Rasmussen onjuiste informatie verstrekte over zijn verblijfplaats in juni 2007 en kreeg van het gerechtshof alsnog de gelegenheid dat door getuigen te laten bevestigen. Dat gebeurt op 12 november.

Schadevergoeding 

Rasmussen vocht eerder al zijn ontslag aan en kreeg in 2008 een schadevergoeding van ruim zeven ton toegewezen. Beide partijen gingen daar niet mee akkoord.

Een woordvoerder van de wielerploeg bevestigde dat ten minste twee getuigen zullen worden gehoord, maar wilde de namen nog niet naar buiten brengen.

Rasmussen voerde het algemeen klassement in de Ronde van Frankrijk aan toen hij werd ontslagen. Vlak voor hij de Tour moest verlaten leek hij de eindzege te hebben veiliggesteld.