HOOFDDORP - Volgens teambaas Martin Whitmarsh is McLaren financieel tot het uiterste gegaan om Lewis Hamilton voor de renstal te behouden. 

“Ik vind Lewis een topcoureur en we hebben zijn aantrekkingskracht echt niet onderschat”, laat Whitmarsh weten aan Autosport.

Hamilton tekende afgelopen week bij Mercedes. Volgens enkele media vooral omdat de Duitse renstal dieper in de buidel tastte.

“We weten dat Hamilton gewild is, daarom hebben we hem een voorstel gedaan. Die aanbieding was volgens mij lucratiever dan de contracten van de andere coureurs, dit en volgend jaar.”

Whitmarsh verwijt zichzelf helemaal niets. “Ik heb veel besprekingen gevoerd met Hamiltons managementteam. We kwamen er gewoon niet uit, spijt heb ik niet.”

Uit het Business Book GP 2012 bleek dat Fernando Alonso met een jaarsalaris van dertig miljoen euro momenteel de best verdienende coureur is. Hamilton zou zestien miljoen euro opstrijken.

In het nieuwe magazine van NUsport staat een uitgebreid verhaal over de keuze van Hamilton. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.