EINDHOVEN - Wilfred Bouma start donderdag als linksback in het Europa League-duel van PSV met Napoli. De 34-jarige routinier krijgt de voorkeur boven Marcel Ritzmaier.

Door Rypke Bakker

De jonge Oostenrijker verving de afgelopen wedstrijden de geblesseerde Jetro Willems als linksback.

“Dat heeft hij goed gedaan", zegt trainer Dick Advocaat. "Maar hij blijft van origine een middenvelder. Bouma denkt wat meer verdedigend, waar het bij Ritzmaier vooral naar voren is gericht.”

Behalve Willems ontbreken de geblesseerde Mathias ‘Zanka’ Jörgensen en Erik Pieters. Marcelo en Timothy Derijck zullen daardoor zeer waarschijnlijk de twee centrale verdedigers zijn tegen Napoli.

Matavz en Locadia

Tim Matavz en Orlando Engelaar behoren ook niet tot de selectie. Advocaat: “Engelaar tobt nog een beetje met zijn voet.''

''En Matavz moet eerst nog een beetje scherper en fitter worden. Hij heeft een fikse verkoudheid gehad. Als hij donderdag een goede training afwerkt, kan hij er zondag tegen NAC Breda weer bij zijn.”

Jongeling Jürgen Locadia, die zondag tegen VVV als invaller drie keer scoorde, zit ter vervanging van Matavz wel bij de groep. Hij begint op de bank, liet Advocaat weten.

Cavani

Tegenstander Napoli staat momenteel tweede in de Serie A, maar heeft evenveel punten als koploper Juventus. De prioriteit van Napoli ligt ook bij de Italiaanse competitie. Het is daarom onzeker of sterspeler Edinson Cavani, die wel afreist naar Eindhoven, spelen zal. De Slowaak Marek Hamsik zal er zeker niet bij zijn. Hij is geschorst.

“Als ik eerlijk ben dan interesseert het me niet hoe serieus Napoli de Europa League neemt", reageert Advocaat. "Tegen AIK Solna speelde Napoli met een B-team en wonnen ze met 4-0. Kwalitatief zit het dus sowieso wel goed bij Napoli. We moeten het zelf laten zien.”

“Ik denk dat wij het thuis iedereen moeilijk kunnen maken. Dus ook Napoli. Ik verwacht een gemotiveerd PSV. We gaan voor een overwinning.”

Inval

Advocaat verwacht niet dat de problemen bij de Italiaanse club van invloed zullen zijn op de wedstrijd. Woensdag deed de Italiaanse recherche een inval bij Napoli, waarbij documenten werden meegenomen. Er zou gesjoemeld zijn bij transfers.

“Ik heb daar nu nog niets over gehoord. Maar ach, voorafgaand aan het EK stond Italië ook bol van de geruchten over omkoping in het voetbal. En uiteindelijk zijn ze toch aardig ver gekomen.”