AMSTERDAM - Maria Sjarapova heeft op zeer overtuigende wijze de achtste finales bereikt van het WTA-toernooi in Peking. 

De nummer twee van de wereld won na ruim een uur in twee keer 6-2 van de Roemeense Sorana Cirstea.

De 25-jarige Russische oogde scherp en was heer en meester op eigen service. Voor een plek in de kwartfinale neemt ze het op tegen haar landgenote Ekaterina Makarova.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic, als elfde geplaatst in de Chinese hoofdstad, kwam in de achtste finales al in actie.

De 24-jarige Servische redde het niet om de kwartfinale te bereiken. Ivanovic verloor met 6-4, 6-3 van de Zwitserse Romina Oprandi, de nummer 69 van de wereldranglijst.

De voormalig nummer één van de wereld verloor vijf keer haar service en kon na iets meer dan een uur haar koffers pakken.

Radwanska

Agnieszka Radwanska had veel moeite om zich voor de kwartfinales te plaatsen. De Poolse, als derde geplaatst, won in drie sets van de Spaanse Lourdes Dominguez Lino: 2-6, 6-1, 6-4. In de kwartfinale neemt ze het op tegen de winnares van de partij tussen Na Li (7) en Shuai Peng.

Marion Bartoli (9) boekte eveneens een ticket voor de laatste acht. De 28-jarige Française rekende in twee sets af met de Duitse Julia Görges: 6-3, 7-6 (2).

Bartoli neemt het in de kwartfinale op tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro die Jelena Jankovic met 7-5, 6-4 aan de kant zette.