CLUJ - Robin van Persie heeft dinsdagavond ook in de Champions League zijn grote waarde voor zijn nieuwe club Manchester United bewezen.

De Nederlandse aanvaller bracht in de uitwedstrijd tegen het Roemeense CFR Cluj beide treffers van zijn ploeg op zijn naam: 1-2.

Daarmee bezorgde hij de Engelse club de tweede zege in groep H, na de benauwde 1-0 vorige maand tegen Galatasaray.

Coach Sir Alex Ferguson had liefst zes wijzigingen aangebracht in zijn elftal dat afgelopen weekeinde met 2-3 verloor tegen Tottenham Hotspur.

Wayne Rooney en Robin van Persie begonnen voor de eerste keer samen in het basisteam in de voorhoede. Verdediger Alexander Büttner zat en bleef op de bank.

Succesvol duo

De nieuwe combinatie Van Persie/Rooney bleek in Roemenië meteen succesvol. Bij beide treffers van Van Persie fungeerde Rooney als aangever.

De oud-Feyenoorder scoorde eerst in de 29e minuut uit een vrije trap van de Engelse international. Via hoofd en schouder belandde de bal nogal fortuinlijk in het doel.

Daarmee herstelde Van Persie het evenwicht, nadat Pantelis Kapetanos de score uit een fraaie aanval in de veertiende minuut had geopend.

Het tweede doelpunt van Van Persie sprak meer tot de verbeelding. Een gevoelige pass van Rooney nam hij kort na de rust subtiel op zijn voet, 1-2.

Van Persie was verreweg de beste aanvaller van de 'Mancunians' in Roemenië. Met iets meer geluk en scherpte had hij nog meer kunnen scoren voor United, dat dankzij doelman David De Gea de tweede zege in de slotfase kon vasthouden.

Galatasaray - Sporting Braga

De andere wedstrijd in groep H tussen Galatasaray en Sporting Braga eindigde in een overwinning voor de bezoekers: 0-2. Rúben Micael en Alan troffen doel namens de Portugezen.

Bij de Turken had Nordin Amrabat een basisplaats, maar de voormalige aanvaller van onder meer VVV-Venlo en PSV bleef na rust achter in de kleedkamer.

Manchester United gaat na twee duels aan kop in groep H. De 'Red Devils' hebben de maximale score van zes punten. Cluj en Braga volgen met drie punten, Galatasaray is nog zonder punten.

Bekijk de samenvatting van Cluj - Manchester United