HOOFDDORP - FC Barcelona heeft dinsdagavond ook de tweede wedstrijd in de Champions League gewonnen. De Catalanen zegevierden op bezoek bij Benfica met 0-2, maar zagen aanvoerder Carles Puyol geblesseerd uitvallen.

De Chileen Alexis Sanchez zorgde na zes minuten spelen al voor de eerste treffer van het treffen in Lissabon.

Cesc Fabregas verdubbelde tien minuten na rust de score na voorbereidend werk van Lionel Messi. De Argentijn stelde de middenvelder na een fraaie solo in staat de bal achter Benfica-goalie Artur te schuiven: 0-2.

De Portugezen boden het elftal van trainer Tito Vilanova aardig tegenstand in het eigen Estádio da Luz, maar werden zelden echt gevaarlijk voor het doel van Victor Valdes.

Een kwartier voor het laatste fluitsginaal kregen de ‘Blaugranas’ echter een flinke klap te verwerken. Puyol landde na een kopduel ongelukkig op zijn arm en werd met een op het oog flinke blessure afgevoerd.

Tien minuten later moesten de Spanjaarden ook afscheid nemen van Sergio Busquets. De Turkse arbiter Cüneyt Çakir oordeelde dat de middenvelder te hard inkwam met zijn elleboog en toonde hem de rode kaart.

Ola John zat niet bij de wedstrijdselectie van Benfica. Nemanja Matic (ex-Vitesse) had een basisplaats gekregen van Jorge Jesus.

Barcelona heeft na twee duels de maximale score van zes punten in groep G. Celtic, dat eerder op de avond won van Spartak Moskou, volgt met vier. Benfica blijft op één steken, Spartak is nog puntloos.

Bekijk de samenvatting