AMSTERDAM - Ajax-trainer Frank de Boer wil dat zijn ploeg woensdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid vooral in zichzelf gelooft. De coach van de Amsterdammers hoopt dat zijn team hetzelfde geduld toont als zaterdag tegen FC Twente.

Door Jeroen van der Zanden

"Er waren vooraf geen gemakkelijke tegenstanders", keek De Boer dinsdag nog eens terug op de loting van de Champions League, waarbij Ajax volgens velen in de zwaarste groep terechtkwam.

"Dus dan maakt het niet zoveel uit of je Real Madrid loot of een andere ploeg. We moeten gewoon ons best doen en zo veel mogelijk ons eigen spel spelen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan'', doelde hij op de twee meest recente (en door Ajax verloren) ontmoetingen met de 'Koninklijke'.

"Wat dat betreft hoop ik altijd progressie te zien. We hebben net als vorig jaar een goed team. Het gaat bij ons vooral om het besef. We moeten echt in een goed resultaat geloven, alleen dan hebben we een kans. Als we als een team spelen, dan kunnen we het iedereen lastig maken."

Geduldig

De 42-jarige coach heeft dezelfde tactiek voor ogen als in de wedstrijd Twente, die Ajax met 1-0 won. "We moeten geduldig zijn in balbezit, net zoals we dat tegen Twente waren. Real is nog beter in de omschakeling, dat hebben we vorig jaar in Bernabeu wel gezien. Die fases moeten we goed zien door te komen."

De Boer wil er niets van weten dat Real Madrid het duel met Ajax gebruikt als ‘opwarmertje’ voor de 'Clasico' tegen Barcelona van komend weekend. "Ik denk dat de Champions League voor Real erg belangrijk is. Het is bij hun de prijs die de laatste jaren nog ontbreekt."

"Ik kijk positief terug op de wedstrijden tegen Madrid van vorig jaar'', ging de coach verder. ''We hadden meer balbezit, meer corners en meer schoten op doel. Zij waren alleen veel effectiever. Kwalitatief en qua ervaring zijn zij verder dan wij."

Hoesen

De geblesseerde Miralem Sulejmani wordt door De Boer in de wedstrijdselectie vervangen door debutant Danny Hoesen. De 21-jarige aanvaller kwam deze zomer over van Fulham.

"Hij zat er door zijn prestaties al een tijdje dicht tegenaan. Danny gaf tijdens de trainingen en wedstrijden bij Jong Ajax een goed signaal af."

"Ons elftal staat, maar Ryan Babel heeft dit jaar nog maar weinig wedstrijden gespeeld. We moeten voorzichtig met hem zijn. Als hij wegvalt, wil ik niet weer meteen een middenvelder in de spits zetten. Vandaar mijn keuze voor Hoesen."

Opstelling

De vermoedelijke opstelling van Ajax zal dezelfde zijn als tegen Twente.

Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind; De Jong, Poulsen en Eriksen; Sana, Babel en Boerrigter.