HOOFDDORP - Algemeen directeur Harold Knebel van de Raboploeg eist dat de structuurwijziging volgend jaar meteen al resultaat oplevert. 

Dat zegt hij in het nieuwe magazine van NUsport.

Knebel: “Ik verwacht prestaties en daarop zullen de renners worden afgerekend. Ik verwacht dat de talenten het vanaf nu gaan waarmaken. Bauke Mollema en Robert Gesink zie ik nog wel een stap maken ja.”

Enkele weken geleden maakte de ploeg bekend dat technisch directeur Erik Breukink en ploegleider Adri van Houwelingen het veld moeten ruimen.

Nico Verhoeven blijft wel. Hij is doorgeschoven als ‘eerste ploegleider’, ongeveer de functie die Breukink bekleedde als technisch directeur.

Wereldtop

Volgens Knebel moeten Mollema, Gesink, Theo Bos, Lars Boom en Steven Kruijswijk aansluiting krijgen met de wereldtop.

Knebel: “Dit soort renners moet tot de beste van de wereld kunnen behoren. Ze moeten zichtbaarder in de koers zijn, initiatiefrijk.”

“Daar worden onze renners vanaf nu op beoordeeld, en de ploegleiders ook, hoe zij hun troepen motiveren en aansturen. De tijd is daar nu ook rijp voor. Het is nu aan de renners, daar ben ik nu heel duidelijk in.”

“De renners willen directere coaching en duidelijkheid over de koersprogramma’s. Ze willen zelf ook meer discipline. Kijk ik naar de manier waarop het team nu functioneert, dan heb ik hoge verwachtingen voor de komende jaren.”