LONDEN - West Ham United heeft zich maandag met een overwinning bij Queens Park Rangers in de subtop van de Premier League gemeld.

De ploeg uit Londen versloeg stadgenoot Queens Park Rangers op Loftus Road met 2-1. Met elf punten uit zes wedstrijden staat West Ham United op de gedeelde vijfde plaats, vijf punten achter koploper Chelsea.

Dankzij doelpunten van Matthew Jarvis en Ricardo Vaz Te stonden de bezoekers na iets meer dan een half uur al met 2-0 voor.

Het ambitieuze QPR kwam na rust terug door een treffer van Adel Taarabt, maar moest het laatste kwartier met tien man verder na rood voor invaller Samba Diakité.

Met een man minder kon de thuisclub de gelijkmaker niet meer afdwingen.

Mallorca

Real Mallorca heeft maandag de kans laten liggen aan te haken bij de top in Spanje. De eilandbewoners verloren met 1-0 bij Getafe en blijven daardoor vijfde. Mallorca heeft elf punten uit zes duels, evenveel als nummer vier Sevilla.

Koploper Barcelona heeft er achttien. Getafe verlaat door de zege de degradatiezone. De Madrileense club staat met zeven punten nu elfde.

Na een doelpuntloze eerste helft, viel de goal vlak na de spelhervatting. Een losse bal in het doelgebied van Mallorca werd door Abdelaziz Barrada opgepikt en slim op Diego Castro gepasst.

Die wist met het buitenkansje wel raad en kroonde zich naar later bleek tot matchwinnaar.