HOOFDDORP - Arjen Robben moet dinsdag het duel in de Champions League van Bayern München met BATE Borisov aan zich voorbij laten gaan.

Dat meldt de Duitse club op de website. De vleugelaanvaller miste vanwege spierproblemen afgelopen weekeinde ook al de Bundesliga-wedstrijd tegen Werder Bremen.

Trainer Jupp Heynckes van ‘Der Rekordmeister’ wil geen risico nemen met Robben en heeft hem dan ook niet opgenomen in de selectie die naar Wit-Rusland reist.

De international was net hersteld van een liesblessure, die hij enkele weken geleden had opgelopen bij het Nederlands elftal.

Bayern heeft dit seizoen nog geen puntenverlies geleden in zowel de Bundesliga als de Champions League. De Duitse recordkampioen won in groep F de eerste wedstrijd van Valencia terwijl BATE te sterk was voor Lille.

Aanvoerder Philipp Lahm stelt dat Bayern vastbesloten is om ook in Europa de goede reeks voort te zetten. "We willen ook in de Champions League een perfecte start hebben. Als we winnen hebben we zes punten en is het moeilijk om ons weer van de koppositie te verdringen."