VENLO - PSV heeft op bezoek bij VVV-Venlo een ruime overwinning geboekt: 0-6. Dries Mertens en Jürgen Locadia waren met drie doelpunten belangrijk voor de Eindhovenaren. 

De Eindhovenaren hoefden voor het eerst in zeventien competitieduels op vreemde bodem eens geen tegentreffer te incasseren. VVV eindigde het duel met tien man.

VVV kon het de bezoekers alleen in de openingsfase lastig maken. De defensie van PSV, toch al zo wankel de laatste weken, had het aanvankelijk moeilijk met de snelle spits Uche Nwofor.

Die stond al in de tweede minuut na een diepe bal van achteruit plotseling oog in oog met Boy Waterman, maar verprutste die mogelijkheid.

Handvol kansen

Nadat de Venlose storm wat was gaan liggen, nam PSV de wedstrijd stevig in handen. Zonder groots te spelen, dwongen de Eindhovenaren tegen het zwakke VVV voor rust al een handvol kansen af.

Een fraai lobje van Mark van Bommel belandde op de paal, Dries Mertens krulde de bal net over het doel van Niki Mäenpää. In de 23e minuut was het wel raak voor de Belgische aanvaller. Mertens kreeg ruimte om door het centrum op te stomen en schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied hard in de hoek: 0-1.

Bijna al het gevaar van PSV kwam van de linkerkant, waar Mertens zijn directe tegenstander Guus Joppen grote problemen bezorgde.

Tweede geel

In de 35e minuut maakte de Belg ook de tweede van PSV, door de bal na onderschepping van Van Bommel met buitenkant rechts voorbij Mäenpää te prikken: 0-2. Waar PSV vorig jaar in Venlo bij een zelfde ruststand de wedstrijd na rust volledig uit handen gaf (3-3), kwam het dit keer geen moment meer in de problemen.

VVV moest na een uur met tien man verder, toen Nwofor voor de tweede keer geel kreeg omdat hij de bal met zijn hand in het doel probeerde te slaan.

Tegen tien Limburgers kon PSV in de slotfase naar hartelust aan het doelsaldo werken. Invaller Jürgen Locadia vestigde met drie doelpunten meteen zijn naam in de eredivisie en ook Mertens maakte zijn derde.