AMSTERDAM - Gilles Simon is er zondag niet in geslaagd voor de tweede keer in zijn carrière het tennistoernooi van Bangkok op zijn naam te schrijven. 

De winnaar van 2009 verloor in een Frans onderonsje de finale kansloos van angstgegner Richard Gasquet, die ook al de eerste vijf onderlinge ontmoetingen gewonnen had.

Gasquet zegevierde met de setstanden 6-2, 6-1 en pakte zijn eerste toernooizege van het jaar.

De als vierde geplaatste Simon begon sterk aan het duel en brak in de openingsgame direct de service van Gasquet (2). Hij wist die flitsende start echter geen vervolg te geven.

De mondiale nummer negentien leverde ook meteen zijn opslag in en zag vervolgens zijn op de wereldranglijst vijf plaatsen hoger genoteerde opponent binnen een half uur met 6-2 de eerste set pakken.

In de tweede set plaatste Gasquet in de vierde game wederom een break. Twee games later deed hij dat dunnetjes over, waardoor de Fransman bij 5-1 de wedstrijd kon uitserveren.

Voor Gasquet was het de zevende toernooizege uit zijn carrière. De laatste winst dateerde van mei 2010, toen hij in eigen land de sterkste was in Metz.

Kuala Lumpur

Juan Monaco heeft zijn vierde toernooizege van het jaar geboekt. De 28-jarige Argentijn (2) schreef zondag na een prachtige finale tegen Julien Benneteau (7) het tennistoernooi van Kuala Lumpur op zijn naam.

Monaco was na meer dan drie uur tennis in drie sets de sterkste: 7-5, 4-6, 6-3. Voor Monaco is het de zevende toernooiwinst uit zijn carrière.

De beslissende derde set verliep aanvankelijk op serve. In de zesde game doorbrak Monaco de patstelling. Bij 5-2 kreeg de mondiale nummer elf zijn eerste wedstrijdpunt, maar Benneteau werkte dat op eigen service weg.

Het bleek uitstel van executie, want een game later sloeg Monaco alsnog toe. Voor Benneteau waren de druiven zuur. De Franse nummer 34 van de wereld verloor ook zijn zevende ATP-finale.