SITTARD - In de week waarin het vooral ging over de mislukte overname, heeft Fortuna Sittard ook op het veld van zich laten spreken. 

Daar hadden de Limburgers meer succes dan achter de onderhandelingstafel. Fortuna won vrijdagavond voor eigen publiek met 2-0 van Go Ahead Eagles.

De club uit Sittard leefde de voorbije weken op een roze wolk. Een investeringsmaatschappij met miljoenen van onder anderen oliesjeiks leek bereid de club over te nemen en Fortuna in één klap van zijn financiële problemen te verlossen.

De club ontwaakte woensdag uit een droom. Alle mooie toezeggingen bleken op drijfzand te berusten.

Tegen Go Ahead Eagles spoelde Fortuna die kater van zich af, door doelpunten van Patrick Nkoyi-Kiabu en Abdelaziz Khalouta. De Limburgers kwamen daardoor na zeven wedstrijden op elf punten in de Jupiler League.

Sparta Rotterdam boekte een doelpuntrijke zege op Almere City FC (4-3) en nestelde zich daardoor met veertien punten voorlopig op de derde plaats. Koploper Helmond Sport en naaste belager MVV Maastricht speelden vrijdag niet.

De Graafschap won met 2-0 bij FC Eindhoven, AGOVV met dezelfde cijfers bij FC Oss. FC Emmen was met 3-0 te sterk voor FC Den Bosch, dat de wedstrijd met tien man eindigde.