HOOFDDORP - Igor Sijsling heeft vrijdag net niet voor een stunt kunnen zorgen in de kwartfinale van het ATP-tennistoernooi in Kuala Lumpur.

De Amsterdammer won verrassend de eerste set van David Ferrer, maar moest het daarna afleggen tegen de nummer vijf van de wereld: 6-4, 3-6, 4-6.

Sijsling, 97e op de wereldranglijst, begon indrukwekkend aan zijn partij tegen de Spanjaard die hem dit jaar op de Unicef Open en de US Open nog kansloos liet.

Hij sloeg vroeg in de set toe op zijn eerste breekkans en hoefde in het vervolg slechts één breekmogelijkheid van Ferrer weg te werken.

In de tweede set nam de Zuid-Europeaan meteen het heft in handen. Hij kwam snel op 3-0, maar Sijsling brak even later terug. Ferrer deed direct daarna echter hetzelfde en pakte de set.

Lopez

Ook in de beslissende set was het de nummer één van de plaatsingslijst die de eerste break pakte. Sijsling slaagde er echter weer in om terug te breken, maar moest opnieuw voor een tweede keer in één set zijn service inleveren.

De Nederlander forceerde nog vier breekkansen toen Ferrer op 5-4 voor de wedstrijd serveerde. Zijn ervaren opponent bleef op de been en trok de partij na ruim twee uur tennis naar zich toe.

Ferrer speelt in de halve eindstrijd tegen de Fransman Julien Benneteau. De Argentijn Juan Monaco en de Japanner Kei Nishikori zijn de andere halve finalisten in de Maleisische stad.

Sijsling had een dag eerder nog indruk gemaakt door in de persoon van Feliciano Lopez een andere sterke Spanjaard wel te verslaan.