RIJSWIJK - FC Twente wil zaterdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax benadrukken dat het op dit moment de beste club van de eredivisie is. De trotse koploper is als enige ploeg na zes competitieduels nog zonder puntenverlies.

Winnen van Ajax in Amsterdam is echter niet gewoon voor de lijstaanvoerder uit Enschede. FC Twente staat aan de vooravond van de 47e competitiewedstrijd uitwedstrijd tegen de club uit de hoofdstad.

Ajax verloor slechts drie van de eerdere duels in Amsterdam tussen beide clubs. De formatie uit Amsterdam stapte maar liefst 35 keer als winnaar van de rechtstreekse confrontatie van het speelveld. Ajax is ook nu alleen gebaat bij een zege.

''Want zeker bij een nederlaag staan we opnieuw voor een inhaalrace'', beseft aanvoerder Siem de Jong, wiens broer Luuk FC Twente heeft verlaten.

Vitesse

Hoe de topper ook afloopt, FC Twente blijft de eredivisie nog een weekje aanvoeren. Het verschil met nummer twee Vitesse bedraagt namelijk vier punten.

De ambitieuze Arnhemmers kunnen zaterdag in de uitwedstrijd bij FC Utrecht een clubrecord vestigen. Ze wonnen nog nooit eerder de vier eerste uitduels van de competitie.

FC Utrecht, knap vijfde in de eredivisie, kan niet wachten totdat het de nare smaak van de kansloze bekernederlaag tegen Ajax (0-3) mag wegspoelen.

PSV

PSV heeft net als Ajax zes punten minder dan koploper FC Twente. De club uit Eindhoven verlaat het eigen Philips-stadion voor een uitwedstrijd bij VVV-Venlo, dat in 1976 voor het laatse een thuiswedstrijd van PSV won (2-0).

Feyenoord staat zaterdag voor eigen publiek voor de tweede keer binnen vier dagen tegenover NEC. Lex Immers besliste het bekerduel tussen beide clubs afgelopen woensdag in de slotminuut van de extra tijd (3-2).

Willem II en PEC Zwolle willen dit seizoen vooral niet als laatste eindigen. De nummer zeventien uit Brabant en de hekkensluiter treffen elkaar zondagmiddag in Tilburg.

Trainer Marco van Basten gaat zaterdag op jacht naar de eerste competitiezege met sc Heerenveen, dat NAC Breda ontvangt. Heracles ontvangt zaterdag ADO Den Haag. Zondag staan nog de duels AZ - RKC Waalwijk en FC Groningen - Roda JC op het programma.

Lees alles over de eredivisie op NUsport