HOOFDDORP - Newcastle United lijkt een grenzeloos vertrouwen te hebben in manager Alan Pardew. Samen met zijn drie assistent-trainers kreeg Pardew een nieuw contract voorgelegd dat tot en met het seizoen 2019/2020 loopt.

“Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger hebben bij Manchester United en Arsenal laten zien dat stabiliteit een platform voor succes is”, zegt directeur Derek Llambias op de website van Newcastle United.

“Dat model willen we hier ook nastreven. We willen voortborduren op het succes van vorig seizoen en deze nieuwe contracten zijn gericht op het boeken van progressie met de club op en buiten het veld”, gaat Llambias verder.

Respect

De directeur is erg te spreken over Pardew. “Alan heeft het de laatste jaren fantastisch gedaan en heeft laten zien wat voor een geweldige Premier League-manager hij is. Ik heb veel respect voor hem en heb een uitstekende relatie met hem. Dat is een enorm voordeel voor de club.”

De directeur prijst ook de rest van de trainersstaf van Newcastle United. “Ik wil John Carver, Steve Stone en Andy Woodman bedanken voor hun gezamenlijke inspanningen. Ik hoop ook dat deze contractverlenging goed nieuws is voor de fans. Hun support en medeleven met de club zijn door de jaren heen fantastisch geweest.”

In juni van dit jaar werd hoofdscout Graham Carr ook al beloond met een nieuw achtjarig contract.