NIJMEGEN - Feyenoord heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de KNVB-beker. De Rotterdammers sloegen in de extra tijd van de tweede verlenging toe tegen NEC: 2-3. 

Lex Immers maakte in de 120e minuut de bevrijdende treffer voor Feyenoord in Nijmegen.

De Rotterdammers waren slecht begonnen. Al na 36 seconden opende NEC de score na een dubbele flater in de Rotterdamse defensie. Eerst kopte Graziano Pellè een vrije trap van de thuisploeg verkeerd weg waarna Terence Kongolo de bal ook met het hoofd achter zijn eigen doelman werkte, 1-0.

Kongolo maakte zijn onbewuste cadeautje aan NEC vlak voor de rust goed. Uit een vrij kansloze schuiver van Daryl Janmaat tikte de achttienjarige verdediger de bal met een fraai hakje achter doelman Gabor Babos, 1-1.

Zwakke punten

Het spel van Feyenoord hield na de snelle achterstand niet over. Vooral de creativiteit op het middenveld liet veel te wensen over. De zwakke punten van aanvalsleider Pellè werden voor de rust eveneens duidelijk zichtbaar.

De Italiaan kwam drie keer in scoringspositie, maar zijn doelpogingen misten kracht, richting en snelheid. NEC was in de eerste helft amper gevaarlijk, al viel Melvin Platje nog wel op met een hakbal, die Miquel Nelom nog net kon afwenden.

Door de gelijkmaker van Kongolo durfde Koeman het nog wel aan om met hetzelfde elftal aan de tweede helft te beginnen. Opnieuw was Feyenoord niet meteen bij de les. Na 41 seconden kon doelman Kostas Lamprou de doorgebroken Sören Rieks net van scoren afhouden.

Levendig

Door een gebrek aan pure kwaliteit had Feyenoord ook na de pauze veel moeite om het strijdbare NEC uit te schakelen. Cissé kopte zijn ploeg na een uur op voorsprong, maar binnen amper een minuut maakte Leroy George als verse invaller al weer gelijk (2-2).

Daarna kon het levendige duel alle kanten op. Ook in de verlenging bleef NEC erin geloven. Dankzij Immers, die niet best speelde, bleef een Nijmeegse stunt uit: 2-3.