UTRECHT - Ajax speelt op bezoek bij FC Utrecht in de tweede ronde van de KNVB-beker met Christian Poulsen in de basisformatie. Lasse Schöne neemt weer plaats op de bank. 

Jasper Cillissen verdedigt zoals aangekondigd het doel bij de Amsterdammers. De 23-jarige tweede doelman achter eerste keus Kenneth Vermeer krijgt in de bekerwedstrijden speelminuten van trainer Frank de Boer.

Bij FC Utrecht keert Anouar Kali terug in de basis. De middenvelder was nog geschorst tijdens de competitiewedstrijd tegen Roda JC.

In de laatste zes onderlinge ontmoetingen wist Ajax slechts één keer te winnen. In de overige duels trok Utrecht steeds aan het langste eind.

De laatste keer dat Ajax in de Galgenwaard de zege greep was op 1 maart 2009. Het werd destijds 0-2. Afgelopen seizoen boekte Utrecht in de competitie een historische zege (6-4).

De aftrap van het bekerduel is om 20.45 uur.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Kali, Asare, Oar, Sarota; Duplan, Van der Gun.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Poulsen, De Jong, Eriksen; Sana, Babel, Boerrigter.

Lees alles over de KNVB-beker op NUsport