HOOFDDORP - Alberto Contador heeft woensdag de Italiaanse eendagskoers Milaan-Turijn op zijn naam geschreven.

De 29-jarige renner van Saxo Bank bleef de Italiaan Diego Ulissi (Lampre) en de Zweed Fredrik Kessiakoff (Astana) voor in de 195 kilometer lange wedstrijd.

Joaquim Rodriguez legde beslag op de vierde plaats, Vincenzo Nibali werd negende.

Het is de eerste keer in zijn loopbaan dat Contador een eendagswedstrijd wint. Etappes in een rondewedstrijd zijn buiten beschouwing gelaten.

"Het was best lastig me na de Vuelta nog een keer op te laden, maar blijkbaar heb ik nog voldoende energie in mijn benen'', zei Contador, die afgelopen zondag nog aan het WK deelnam.

Hij droeg zijn zege op aan de vorige week bij een ongeval omgekomen Spaanse renner Victor Cabedo. ''Waar hij nu ook mag zijn, deze winst is voor hem.''

Lombardije

Milaan-Turijn is een van de koersen in de aanloop naar de Ronde van Lombardije. Deze klassieker wordt zaterdag verreden.

Contador beëindigt zijn seizoen na de Ronde van Lombardije. Eerder deze maand won de klimmer de Ronde van Spanje, z’n tweede koers na het aflopen van zijn dopingschorsing.

Het was de eerste keer sinds 2007 dat Milaan-Turijn werd afgewerkt. Vijf jaar geleden was de zege een prooi voor Danilo Di Luca.