STUTTGART - Met dank aan de falende concurrentie hervond Bayern München zaterdag het uitzicht op de landstitel. De regerend kampioen profiteerde op bezoek bij VFB Stuttgart (2-0) optimaal van de misstappen van koploper Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Schalke '04. Bayern heeft nog maar drie verliespunten minder dan Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund verzuimde zondag tegen het laaggeklasseerde FC St. Pauli (1-1) de koppositie te pakken. Alleen nummer drie Kaiserslautern verzaakte niet: 3-2 thuis tegen VfL Wolfsburg. Bayer Leverkusen ziet na het gelukkige gelijke spel bij Freiburg (2-2) de regerend kampioen uit Beieren naderen. Bayern München is het ook dit jaar weer naar de titel hunkerende Schalke '04 inmiddels op de ranglijst gepasseerd. Trainer Stevens zag zijn ploeg na een goede serie wedstrijden verrassend onderuitgaan bij Energie Cottbus (0-2). De middenmoter revancheerde zich met de zege voor het grote verlies van vorige week bij Bayern München (6-0).

Zoals zo vaak in het verleden lijkt de club uit Beieren weer net op tijd in vorm te zijn. VfB Stuttgart speelde voor eigen publiek al voor rust een verloren wedstrijd. Uitblinker Santa Cruz opende in de 32e minuut de score. Scholl benutte zeven minuten later een vrije trap (2-0), waarna Bayern München tot tevredenheid van trainer Ottmar Hitzfeld het eenzijdige duel rustig uitspeelde.

Schalke '04

Schalke '04 kon op bezoek bij Energie Cottbus geen vervolg geven aan een goede serie wedstrijden. Zonder de geschorste Andreas Möller kreeg de bekerwinnaar nauwelijks kansen. Miriuta benutte in de 37e minuut namens de thuisploeg een strafschop. Kaluzny velde in de slotfase het definitieve vonnis over Schalke: 2-0.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen bleek tijdens de uitwedstrijd bij Freiburg nog niet hersteld van de ruime nederlaag woensdagavond in de Champions League bij Arsenal (4-1). Freiburg nam via treffers van Sellimi en But verdiend de leiding, maar kon niet voorkomen dat Leverkusen door doelpunten van Barbatov en topscorer Ballack nog langszij kwam.