BARCELONA - Met drie doelpunten had Patrick Kluivert zondag een belangrijk aandeel in de 5-1 overwinning van Barcelona op Malaga. Tot grote veranderingen in de top van de Spaanse ranglijst leidde de ruime zege niet. Koploper Valencia won ook, net als de naaste belagers Real Madrid en Deportivo la Coruna.

Phillip Cocu opende zondag in het duel met Malaga namens Barcelona al na drie minuten de score. Hij was een van de vier Nederlanders in de basis van de ploeg van coach Rexach, die verder had gekozen voor Reiziger, De Boer en Kluivert. Saviola verdubbelde na 25 minuten de voorsprong.

Kluivert

De rest van de productie van de thuisploeg kwam op naam van Kluivert, die daarmee zijn totaal opvijzelde tot vijftien doelpunten. Twee van zijn drie goals werden overigens gemaakt vanaf de strafschopstip. Malaga-aanvaller en oud-Ajacied Kiki Musampa kreeg geel, net als zijn landgenoot Reiziger.

Valencia

Koploper Valencia won op bezoek bij Zaragoza met 1-0. Rufete maakte na 25 minuten koppend de enige treffer.

Roy Makaay

Twee andere titelkandidaten wonnen zaterdag al hun wedstrijd. Roy Makaay was de grote man bij Deportivo La Coruna. De spits, woensdag tegen Juventus niet goed genoeg voor een basisplaats, bezorgde zijn ploeg met de enige treffer van het duel in en tegen Sevilla drie punten. Real Madrid won de uitwedstrijd bij Celta de Vigo (0-1). Raul maakte zeven minuten voor het laatste fluitsignaal de enige treffer.

Alaves

Alaves won, met Jordi Cruijff in de basis, met 3-1 van Valladolid. De Basken behouden daarmee zicht op deelname aan de strijd om de UEFA-beker.