HOOFDDORP - Alberto Contador rijdt zaterdag zijn laatste koers van het seizoen. Na de Ronde van Lombardije stapt de Spanjaard dit jaar niet meer in wedstrijdverband op de fiets.

Dat heeft zijn ploeg Saxo Bank aan Cyclingnews.com laten weten. Het betekent dat Contador Parijs-Tours op 7 oktober en de Ronde van Peking op 9 oktober niet zal rijden.

In tegenstelling tot wat aangenomen werd, bereidt hij zich in woensdag in Milaan-Turijn en niet donderdag in de Giro del Piemonte voor op Lombardije.

Het seizoen van Contador begon pas in augustus, nadat zijn dopingschorsing erop zat. Hij won vervolgens direct de Ronde van Spanje.

Hoogerland

Johnny Hoogerland is een van de acht renners die zaterdag namens Vacansoleil-DCM zal starten in Lombardije. De enige Nederlander die geselecteerd is voor de koers doet dat net als zijn teamgenoten in een speciale outfit waarmee de ploeg een eerbetoon brengt aan Fausto Coppi.

De Italiaanse wielerlegende won zestig jaar geleden in één jaar zowel de Giro als de Tour. Hij deed dat op een Bianchi, hetzelfde merk waarop de Nederlandse ploeg nu rijdt. Coppi won ook vijf keer de Ronde van Lombardije.

Naast Hoogerland komt Vacansoleil met de volgende renners aan de start: de Belgen Thomas de Gendt en Björn Leukemans, de Oostenrijker Stefan Denifl, de Italianen Marco Marcato en Mirko Selvaggi, de Pool Tomasz Marczynski en de Spanjaard Rafael Valls.