TURIJN - Geholpen door een eigen doelpunt van Bologna's verdediger Massimo Tarantino pal voor tijd heeft Juventus zondag de toppositie beklommen in de Serie A. Juventus zegevierde met 2-1. Rivaal en titelverdediger AS Roma bleef bij Lecce op 1-1 steken en raakte een punt achterop.

Edgar Davids, de afgelopen week zwaar bekritiseerd wegens een rode kaart tegen Deportiva La Coruna in de Champions League, stond in de basis van Juventus. De middenvelder liep een lichte blessure op.

Juventus kwam in Bologna in de 36e minuut op achterstand door Zauli. De Franse international David Trezeguet maakte bij de eerste tegenaanval gelijk met een kopbal. Nadat in de tweede helft Zauli van Bologna en Zenoni van Juventus na een handgemeen de rode kaart hadden gezien, pakte Juve de moeizame winst met geluk. Tarantino kopte een crosspass van Pessotti in eigen doel.

Vicent Candela zette AS Roma bij Lecce in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft zorgde de Kroaat Davor Vurginic voor de gelijkmaker. Het was een belangrijk punt voor Lecce in de strijd tegen degradatie.

Lazio

De Argentijn Hernan Crespo scoorde driemaal voor Lazio dat met -2 won van Venezia.

Het duel Chievo - Parma ging niet door wegens het verongelukken zaterdag van de Congolese aanvaller Jason Mayele van Chievo.