HOOFDDORP - Teambaas Stefano Domenicali van Ferrari vindt het essentieel dat zijn team nog enkele verbeteringen doorvoert aan de wagen. Anders wordt het voor Fernando Alonso lastig om de wereldtitel te veroveren. 

Afgelopen weekeinde finishte de Spanjaard als derde in de Grand Prix van Singapore. Qua snelheid moest Ferrari het wederom afleggen tegen Red Bull Racing en McLaren.

Toch deed Alonso goede zaken door het uitvallen van Lewis Hamilton, tot zondag de nummer twee in het kampioenschap. Inmiddels heeft Sebastian Vettel de rol van ‘runner-up’ overgenomen, hij heeft een achterstand van 29 punten op Alonso.

“We moeten niet afhankelijk zijn van pech van anderen”, laat Domenicali weten aan Autosport. “Het is belangrijk dat we Fernando een betere wagen geven. Hij zal nog zeges moeten boeken in de titelrace, anders wordt het lastig voor hem om wereldkampioen te worden.”

Achtervleugel

Ferrari wilde met een nieuwe achtervleugel rijden in Singapore, maar na de vrije trainingen van vrijdag werd die weer ingeruild voor de oude versie.

“Het belangrijkste is dat we een betrouwbare wagen hebben. In deze fase van het seizoen is het erg zonde om uit te vallen, dat moeten we echt voorkomen.”