TURIJN - AC Milan koerst via de kortste weg aan op het Italiaans voetbalkampioenschap. De koploper ontdeed zich zondagavond bijna achteloos van concurrent Juventus. Milan won in Turijn met 3-1, onder meer door twee treffers van Clarence Seedorf.

De Nederlandse middenvelder werd afgelopen week voor het Champions League-duel tegen Sparta Praag gespaard wegens een lichte blessure. Dat bleek goed gezien. De bekerhouder won uiteindelijk toch vrij eenvoudig met 4-1, Seedorf was fit en scherp tegen Juve.

Sjevtsjenko

De Oekraïense spits Sjevtsjenko had halverwege de eerste helft als eerste succes. Na rust besliste Seedorf de wedstrijd, waarbij zijn eerste rake schot iets van richting werd veranderd. De tegentreffer van Ferrara kwam te laat voor een kentering. De Oude Dame moet nu al een achterstand van negen punten goedmaken, een schier onmogelijke opgave.

AS Roma

De titelstrijd in Italië lijkt daarmee voortijdig beslist. De aspiraties van AS Roma kregen zondag namelijk opnieuw een geduchte knauw. De nummer 2 van de serie A kwam bij Perugia, de nummer 17 die in degradatienood verkeert, niet verder dan een bloedeloze 0-0. Het verschil met Milan is nu zeven punten.

Lazio

Lazio, de aanvoerder van de subtop, leverde in blessuretijd twee punten in tegen Udinese. De Romeinen stonden na ruim vijf minuten al met 2-0 voor door treffers van Muzzi en Simone Inzaghi. Castroman gaf de bezoekers uit Udine even later de overtuiging terug. Jaap Stam kon niet verhinderen dat Vincenza Iaquinta drie minuten na het verstrijken van de reguliere speeltijd in dit levendige duel de gelijkmaker liet aantekenen.

Baggio

Roberto Baggio maakte ook een gedenkwaardig doelpunt, zijn 200e in de hoogste Italiaanse afdeling. De oud-international hielp Brescia daarmee aan een punt tegen Parma: 2-2. Inter speelde ook gelijk, het eerste succesje in de laatste vijf wedstrijden. Tot tevredenheid leidde de 0-0 tegen Chievo Verona niet.

Inter miste een reeks uitstekende kansen. Andy van der Meyde hoefde zich dat niet aan te rekenen. De oud-Ajacied begon op de bank en bleef de hele wedstrijd toekijken.