HOOFDDORP - Clarence Seedorf heeft zondag weer van zich doen spreken bij Botafogo. De middenvelder was twee keer trefzeker tegen Corinthians.

De doelpunten leverden zijn ploeg geen zege op: 2-2. Seedorf staat nu op zes treffers in dertien competitiewedstrijden voor Botafogo.

De afgelopen anderhalve week kampte de 36-jarige spelmaker met een dijbeenblessure en miste daardoor twee wedstrijden.

Bij zijn terugkeer bleek meteen weer zijn waarde. Seedorf speelde ijzersterk op het middenveld, waar hij ditmaal door trainer Oswaldo de Oliveira in een meer aanvallende rol was gezet.

Guerrero

Seedorf bracht enigszins gelukkig de openingstreffer op zijn naam. Seedorf werkte al in de vijfde minuut een voorzet in het doel via Corinthians-verdediger Paulo André.

Lang kon Botafogo niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later was het weer gelijk via Paolo Guerrero. De voormalig speler van Hamburger SV maakte zijn eerste treffer voor Corinthians.

De winnaar van de Copa Libertadores kregen in de dertiende minuut een strafschop die benut werd door middenvelder Douglas. Dankzij Seedorf werd Botafogo niet getrakteerd op een nederlaag. Hij rondde een goede individuele actie in de 74e minuut af met een doeltreffend schot.

Mooie bijdrage

Botafogo staat nu zesde in de Braziliaanse competitie met vier punten achterstand op de plekken die recht geven op deelname aan de Copa Libertadores. Corinthians bezet de achtste plaats.

De middenvelder toonde zich na afloop tegenover de aanwezige media tevreden over het behaalde resultaat. “Corinthians is een hele goede tegenstander. We kunnen blij zijn met dit punt. Mijn taak is niet zozeer om te scoren, maar ik heb een mooie bijdrage kunnen leveren.”