MURCIA - FC Barcelona gaat onverdroten door met winnen in de Primera Division. De ploeg van trainer Frank Rijkaard versloeg zondagavond Real Murcia met 2-0. Het was de achtste achtereenvolgende zege in de Spaanse competitie. Saviola opende de score binnen vijf minuten. Ronaldinho besliste het duel in Murcia halverwege de tweede helft.

Reiziger, Cocu en Davids stonden in de basis, Overmars viel al na negen minuten in voor Luis Garcia. Davids, die geel kreeg, maakte in de slotfase plaats voor Marquez.

De gestage opmars heeft Barça inmiddels voorbij Deportivo la Coruna, dat met 4-2 verloor tegen het bescheiden Mallorca, gebracht. De achterstand op Real Madrid is nog negen punten. De nummer twee Valencia, die vijf punten meer heeft na de winst op Celta de Vigo (2-0, treffers Rufete), is met deze (voort)gang van zaken binnen bereik.

Real

Koploper Real liet zaterdagavond in een zwarte week voor Madrid in eigen stadion twee punten liggen tegen Real Zaragoza: 1-1. In een sobere atmosfeer kwam Real op voorsprong door Potillo, maar moest het een tegentreffer van Toledo toestaan.

In de generale repetitie van de bekerfinale, Real en Zaragoza treffen elkaar volgende week opnieuw, waren de toeschouwers uiteraard teneergeslagen. Vooraf kwamen de spelers het veld op met tussen hen in een grote vlag met een zwart rouwsymbool. De rouwbanden en de minuut stilte vooraf gaven de wedstrijd een speciaal karakter. Dat ook de spelers de terreuraanslagen van donderdag in het hoofd hadden, bewees Potillo na zijn doelpunt. Hij wees met beide handen naar de hemel als gebaar naar de slachtoffers.