HOOFDDORP - John Terry heeft zijn interlandloopbaan beëindigd. Dat maakte de Engelsman zondag bekend. Hij is boos op de Engelse voetbalbond (FA).

De verdediger van Chelsea was lange tijd aanvoerder van de Engelse nationale ploeg. Hij kwam tot 78 interlands.

Terry (31) werd in aanloop naar het afgelopen EK de aanvoerdersband ontnomen door de FA. In dienst van zijn club zou hij tegenstander Anton Ferdinand racistisch hebben bejegend.

Dat was voor toenmalig bondscoach Fabio Capello de reden om op te stappen. Hij voelde zich gepasseerd bij dit besluit en schaarde zich achter Terry, die uiteindelijk wel op het EK zou uitkomen.

De rechter sprak Terry na het EK vrij van racisme. De voetbalbond heeft nog een onderzoek lopen en kan hem eventueel alsnog bestraffen.

''Dat de FA mij nog steeds in deze zaak wil vervolgen terwijl ik door een rechtbank al ben vrijgesproken, maakt mijn positie in de nationale ploeg onhoudbaar'', betoogde Terry. De tuchtcommissie van FA buigt zich komende week over de zaak tegen Terry.

Bondscoach Roy Hodgson, die Capello opvolgde, heeft na het EK meer dan eens gezegd dat hij Terry nodig heeft om zich voor het WK in Brazilië in 2014 te plaatsen. De verdediger houdt de eer niettemin aan zichzelf.