EINDHOVEN - PSV heeft zondag het broze zelfvertrouwen behoorlijk opgevijzeld. De ploeg van trainer Dick Advocaat boekte in Eindhoven een overtuigende zege in de topper tegen Feyenoord: 3-0. Alle doelpunten vielen in het laatste half uur.

PSV was erop gebrand zich te revancheren voor de nederlagen afgelopen week bij FC Utrecht (1-0) en Dnjepr Dnjepropetrovsk (2-0).

Zoals wel vaker straalden de Eindhovenaren voor eigen publiek wel de passie en overtuiging uit die in uitwedstrijden zo vaak ontbreekt. Hoewel PSV zeker geen groots optreden gaf in het Philips Stadion, kwam de zege de thuisclub volledig toe.

Advocaat had vooraf behoorlijk moeten puzzelen om zijn elftal neer te zetten. Niet alleen ontbrak de geschorste Mark van Bommel, de verdedigers Wilfred Bouma en Jetro Willems bleken bovendien niet fit genoeg om te kunnen spelen.

De Oostenrijkse middenvelder Marcel Ritzmaier startte daarom als linksback, Timothy Derijck kreeg na zijn twijfelachtige optreden tegen Dnjepr wederom het vertrouwen centraal achterin.

In het doel gaf Advocaat opnieuw Boy Waterman de voorkeur boven Przemyslaw Tyton. Een gewaagde keuze, maar eentje die zondag in ieder geval goed uitpakte.

Verzet gebroken

Waterman kreeg weinig te doen, maar was alert als hij er moest staan. Zo hield hij na bijna een uur spelen met zijn voet een schot van Graziano Pellè uit zijn doel. Waterman straalde bovendien de rust uit waar de wankele defensie van PSV momenteel zo'n behoefte aan heeft.

Aan de andere kant maakte Kostas Lamprou in het doel van Feyenoord een minder overtuigende indruk. De kleine Griek had het vooral lastig als PSV de bal hoog voor het doel slingerde.

Feyenoord kreeg kort voor rust een fikse tegenvaller te verwerken toen Joris Mathijsen geblesseerd naar de kant moest. De international werd centraal achterin vervangen door Terence Kongolo.

Enkele minuten na de reusachtige kans voor Pellè brak Ola Toivonen de wedstrijd open. De Zweedse schaduwspits schoot de bal vanaf bijna twintig meter fraai in de kruising: 1-0. Het verzet van Feyenoord was daarmee gebroken, want PSV liep in de laatste twintig minuten uit naar 3-0 door doelpunten van Georginio Wijnaldum en Luciano Narsingh.