ENSCHEDE - FC Twente heeft ook de zesde wedstrijd in de eredivisie gewonnen. In de eigen Grolsch Veste tegen Heerenveen scoorde Dusan Tadic het enige doelpunt vanaf de strafschopstip.

Twente, dat voorafgaand het duel met Heerenveen Bisschop Tutu benoemde tot erelid, is de enige eredivisieclub die nog geen punt verloor in de eerste zes speelronden.

De ploeg van Steve McClaren evenaart de beste seizoensstart (in 1968) toen FC Twente ook de eerste zes wedstrijden van het seizoen won.

Twente en Heerenveen maakten er een spannend duel van. Beide ploegen hadden kans op de overwinning. In de tweede helft werd de ban gebroken voor Twente dankzij Ramon Zomer.

De verdediger van Heerenveen maakte een overtreding op Felipe Gutiérrez in het strafschopgebied. Tadic benutte de penalty: 1-0.

NAC verslaat AZ

NAC Breda heeft het honderdjarig bestaan van de club opgeluisterd met een knapp thuiszege op AZ: 2-1.

In een aantrekkelijke wedstrijd gaf de vechtlust van de thuisploeg de doorslag. Sepp de Roover maakte in de 73e minuut de winnende treffer voor NAC, dat AZ vorig seizoen ook al versloeg in Breda.

Adam Maher had de Alkmaarders tien minuten voor rust nog op voorsprong gezet na een voorzet van Roy Beerens.

Halverwege de tweede helft was het uitgerekend voormalig AZ-speler Kees Luijckx die NAC met een intikker op gelijke hoogte bracht.

De Noord-Hollanders kwamen nog met een slotoffensief, maar NAC hield stand. De Brabanders boekte de eerste zege van het seizoen.

Lees alles over de eredivisie op NUsport