VALKENBURG - Michael Boogerd vindt dat de Oranje-equipe zondag aanvallend moet koersen tijdens de wegwedstrijd van de WK wielrennen.

Door Nando Boers

"Als ik de bondscoach was, zou ik gaan aanvallen. In de beginfase kan Bert-Jan Lindeman vooruit worden gestuurd", liet de nummer zes van het WK in 1998 (ook in Valkenburg) vlak voor de start weten aan NUsport.

"Mocht hij niet mee zitten, dan is het nog geen ramp. Dan moet Tom Jelte Slagter al vroeg gas geven op de Cauberg, voor explosies zorgen. Ik zou Lars Boom, Niki Terpstra en Robert Gesink tot het einde bewaren. Boom en Terpstra moeten wel weg zijn voor de grote kanonnen gaan."

Boogerd vindt dat Nederland lering moet trekken uit de wedstrijd van de beloften van zaterdag. Die eindigde in een massasprint.

“Nederland moet op vier à vijf rondes van het einde echt gaan koersen, dan wordt het een slijtageslag. Ook Spanje zal de wedstrijd hard willen maken, de Belgen willen een tammere wedstrijd. Dat is ideaal voor Tom Boonen. Philippe Gilbert kan ook wachten tot de laatste passage van de Cauberg.”