ENSCHEDE - FC Twente speelt zondag tegen sc Heerenveen definitief zonder Robbert Schilder.

Trainer Steve McClaren zei zaterdag dat hij de middenvelder, die enkele dagen geleden in het duel met Hannover (2-2) een liesblessure opliep, niet in de selectie heeft opgenomen.

''Gelukkig hebben we een brede groep'', aldus de Britse trainer op de website van de koploper. ''We moeten dit kunnen opvangen.''

Edson Braafheid, die in het Europese duel eveneens aangeslagen de Veste verliet, is wel beschikbaar. Bij FC Twente ontbreken nog wel Leroy Fer, Andreas Bjelland en Dmitry Bulykin.

Groei

Hoewel sc Heerenveen slechts drie punten verzamelde na vijf wedstrijden, houdt McClaren rekening met een lastige wedstrijd in Enschede.

“De drie punten hebben ze behaald tegen AZ, Feyenoord en Ajax. Dat geeft aan waar Heerenveen toe in staat is. Ze hebben een nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers en zij zullen dit seizoen nog een groei gaan doormaken. Heerenveen is nog zonder winst en daar zullen ze zo snel mogelijk verandering in willen brengen.”

Sterke start

McClaren wil het goede gevoel van de eerste weken - Twente liet nog geen punt liggen in de eredivisie - vasthouden.

“We hebben een sterke start gemaakt en nu is het zaak verder te gaan. sc Heerenveen is voor ons de volgende in een serie belangrijke en mooie wedstrijden. Zondag spelen we een wedstrijd waarin we als ploeg opnieuw getest gaan worden.”