HOOFDDORP - Trainer Tito Vilanova van FC Barcelona heeft verheugd gereageerd op de aankondiging van voorzitter Sandro Rosell dat er mogelijk op korte termijn wordt onderhandeld met Lionel Messi over een nieuw contract.

De huidige verbintenis van de 25-jarige Argentijn loopt pas in 2016 af. Volgens Rosell is het onverantwoord om de dribbelaar geen verbeterde verbintenis aan te bieden.

“Het zou voor iedereen bij Barcelona fantastisch zijn als Messi hier zijn loopbaan beëindigt”, zegt Vilanova in de krant Sport. “Een speler als Messi zul je niet snel meer zien. Hij is de beste ter wereld en als hij niet nu al de beste aller tijden is, is hij hard op weg dat te worden.”

FC Barcelona neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Granada. Met de Clásico tegen Real Madrid van over twee weken is Vilanova nog niet bezig.

“We willen ook onze vijfde competitiewedstrijd winnen om op vijftien punten te komen. Dat is nog niet vaak gebeurd in de clubhistorie. In mijn hoofd is het alleen maar Granada, Granada en Granada.”

Vilanova wilde niet zeggen wie er centraal achterin zullen spelen nu Gerard Piqué en Carles Puyol afwezig zijn vanwege een blessure.