DNJPROPETROVSK - Trainer Dick Advocaat van PSV is niet van plan naar aanleiding van de beschamende nederlaag zondag bij FC Utrecht (1-0, tegen negen man) veel maatregelen te nemen tegen zijn basisspelers.

Waarschijnlijk krijgen tien man van het startende elftal in De Galgenwaard donderdag in de eerste groepswedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk voor de Europa League een herkansing.

''Op dit moment heb ik nog steeds het volle vertrouwen in het team'', liet de voormalige bondscoach van Oranje woensdag in Oekraïne weten.

"Het werkt niet zo dat we na een mindere wedstrijd gelijk wijzigingen gaan doorvoeren in het elftal. We hebben er over gesproken en ze weten dat sommige dingen anders moeten dan afgelopen zondag", zei Advocaat, die zijn opstelling evenwel nog niet wilde prijsgeven. Op de dag van de wedstrijd wil hij eerst zijn spelers informeren.

Serieus

De coach maakte wel duidelijk dat hij de Europa League serieus neemt. "Voor PSV is elke wedstrijd belangrijk. Net als in de competitie willen we het ook in de Europa League goed doen.”

PSV speelde in 1985 voor de UEFA-Cup tegen Dnjepr. De Eindhovense ploeg verloor in Oekraïne met 1-0 en speelde thuis met 2-2 gelijk. Daarmee was PSV uitgeschakeld in de tweede ronde.

''We kennen de kwaliteiten van de huidige ploeg en van de individuele spelers'', gaf Advocaat aan. ''Net zoals mijn collega Juande Ramos inmiddels van ons veel weet."

Bouma

Advocaat kondigde nog wel één wijziging aan. ''Dat is Wilfred Bouma, want hij is geblesseerd'', zei hij met een glimlach.

De 34-jarige verdediger bleef in Nederland achter met een lichte knieblessure. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Mathias Jörgensen of Timothy Derijck.