BREDA/HEERENVEEN/ROOSENDAAL - SC Heerenveen heeft zaterdagavond met veel te kleine cijfers gewonnen van FC Volendam: 2-1. De Friese subtopper verzuimde het grote krachtsverschil in de stand tot uitdrukking te brengen.

Alleen Sibon en invaller Hakansson kwamen tot scoren. Voor FC Volendam bracht Van Zaanen de gelijkmaker op zijn naam. SC Heerenveen haalde uit de laatste zeven (ongeslagen) wedstrijden vijftien punten. SC Volendam pakte slechts één punt uit de laatste zes duels.

NAC

Minder vriendelijk voor de tegenstander was NAC. Zaterdagavond kende voor de club een goede generale repetitie voor de halve finale in het Amstel-Cuptoernooi, dinsdag tegen FC Twente. De Bredanaars wonnen op eigen veld met 3-1 van nummer achttien FC Zwolle, dat na een reeks van drie wedstrijden zonder nederlaag weer eens verloor. Voor NAC scoorden Boussaboun, Boukhari en Diba, de tegentreffer voor FC Zwolle kwam op naam van Takak.

RBC Roosendaal

RBC heeft zaterdagavond dankzij een vroege treffer van Sammy Youssouf met 1-0 van FC Groningen gewonnen. Het was de derde thuiszege van RBC in dit seizoen. Youssouf scoorde na zeven minuten op aangeven van Ajax-huurling Ikedia het enige doelpunt voor de ploeg uit Roosendaal