ROTTERDAM – Graziano Pellè heeft hoge verwachtingen van dit seizoen met Feyenoord.

De van Parma gehuurde spits (27) sluit niet uit dat de Rotterdammers gaan meestrijden om het kampioenschap. “In deze competitie kan alles”, zegt hij deze week in het NUsport-magazine.

“Je weet hier nooit wat er zal gebeuren. PSV, Ajax en FC Twente zijn normaal gesproken beter dan wij, maar wij kunnen zomaar voor een grote verrassing zorgen."

"Je moet je doelen hoog stellen om hoog te eindigen. Als we van tevoren zeggen dat een vijfde plaats goed genoeg is, worden we nooit eerste.”

Hoeveel goals ga jij maken?
“Geen idee. Ik hoop zo goed mogelijk te spelen en dan zien we aan het eind wel hoeveel doelpunten er achter mijn naam staan. Ik ga nooit het veld op met het idee om slecht te spelen en niet te scoren.”

Ronald Koeman verwacht vijftien goals van je.
“Dat is een mooi doel. Ik zal mijn best doen. Maar als ik slechts één doelpunt maak en we worden kampioen, is het ook oké. Als ik maar op een of andere manier belangrijk ben geweest voor het team.”

Gezien jouw statistieken kun je jezelf moeilijk een goalgetter noemen.
“Hangt ervan af hoe je ernaar kijkt. Bij Lecce, AZ en Parma heb ik weinig gescoord, mede doordat ik weinig speelde. Maar bij Cesena en Crotone scoorde ik gemiddeld elke drie wedstrijden, in de tweede helft van vorig seizoen maakte ik op huurbasis bij Sampdoria één doelpunt per 160 speelminuten en vroeger in de nationale jeugdselecties scoorde ik óók gemakkelijk.”

Kan het zijn dat je hier langer blijft dan één seizoen?
“Dat kan ik je niet zeggen. Ik ben heel blij dat ik bij Feyenoord speel, maar wat er na dit seizoen gebeurt? Misschien blijf ik, misschien zeggen ze tegen me: ga alsjeblieft weg. En misschien ga ik naar een grotere club.”