HOOFDDORP - De Raboploeg heeft zich opnieuw versterkt met een buitenlandse renner. De Australiër Jack Bobridge komt voor twee jaar over van Orica-GreenEdge.

De 23-jarige tijdrijder zou vanwege persoonlijke omstandigheden mogen vertrekken bij de formatie uit zijn geboorteland.

Rabobank trok eerder zijn landgenoot David Tanner en de Duitser Robert Wagner aan om Theo Bos beter te ondersteunen in de sprints.

In 2009 werd Bobridge wereldkampioen tijdrijden onder 23 jaar. Hij maakte vervolgens vooral furore als baanwielrenner. In 2011 pakte Bobridge op de baan van Apeldoorn twee wereldtitels. Dit jaar won hij twee zilveren plakken op het WK en één bij de Olympische Spelen. 

''Ik wil mij verder ontwikkelen op de weg'', laat Bobridge weten. “Rabobank heeft de ervaring in het opleiden van jonge talenten naar goede wegrenners. Ik ben een echte teamplayer, wil graag mijn ploeggenoten helpen. Daar ligt mijn kracht.”

Van Emden

De Raboploeg maakte verder bekend dat het contract met Jos van Emden voor een jaar is verlengd. De 27-jarige van oorsprong Schiedammer gold lang als een talentvol tijdrijder maar stagneerde in die discipline. Voor hem is bij Rabo nu vooral een rol weggelegd in de voorbereiding op een massasprint.

''Mijn opdracht is de snelle mannen van de ploeg goed af te zetten. Daar haal ik veel voldoening uit en ik denk dat ik daarin een meerwaarde kan zijn'', aldus Van Emden.