HOOFDDORP - Arantxa Rus is dinsdag kansloos onderuit gegaan tegen Caroline Wozniacki bij het WTA-toernooi in Seoul. Kiki Bertens haalde de tweede ronde wel.

Rus pakte op het hardcourt in de Zuid-Koreaanse stad slechts drie games tegen de Deense nummer één van de plaatsingslijst: 6-1, 6-2. De partij was binnen een uur en twee minuten gedaan.

De nummer 71 van de wereld had de pech dat haar zestig plekken hoger geklasseerde opponente haar vier breekkansen meteen benutte terwijl ze zelf drie mogelijkheden onbenut liet.

Voor de als eerste geplaatste Wozniacki, die lange tijd de wereldranglijst aanvoerde, was het haar eerste zege sinds de US Open waar ze verrassend onderuit ging in de openingsronde.

Bertens

Bertens ontdeed zich eenvoudig in twee sets van Vania King: 6-3, 6-1. De nummer 63 van de wereld brak vijf keer door de service van haar Amerikaanse tegenstandster, die zes plekken hoger staat en slechts één keer terug wist te breken.

De Wateringse stuit nu op Silvia Soler-Espinosa. De Spaanse ontdeed zich verrassend van de als vijfde geplaatste Julia Görges uit Duitsland.