HOOFDDORP – Alberto Contador heeft na verkenning van het parcours van de WK tijdrit in Zuid-Limburg veel minder vertrouwen in een goede afloop.

De Spanjaard kwam maandag aan in Maastricht en ging direct met landgenoot Jonathan Castroviejo de route afleggen die de mannen woensdag zullen rijden.

De winnaar van de Ronde van Spanje was onaangenaam verrast, want hij had op basis van het profiel op de website van de organisatie een zwaarder parcours verwacht, met meer klimkilometers.

“Op de website leek het een pittig rondje, met heuveltjes en veel veranderingen in snelheid. Het is inderdaad wel bochtig, maar van de drie klimmen is alleen de Cauberg echt lastig", zei Contador tegen het Spaanse Biciciclismo.

“De andere twee (Sint Remigiusstraat en Bundersberg, red.) zijn niet per se voor klimmers. Je hoeft niet te staan, alles kan zittend gereden worden. Dat is niet voordelig voor mij.”

“Bovendien is het asfalt in het begin wat minder, wat beter is voor wat zwaardere renners. Het tweede deel vond ik wel prettig.”

Herstel

Het is ruim een week geleden dat Contador in Madrid bovenop het podium van de Vuelta stond. “Ik heb de laatste week met name gerust en ben met mijn herstel bezig geweest. Ik heb slechts één keer op de fiets gezeten.”

De renner van Saxo Bank is bovendien licht verkouden. “Maar ik kijk uit naar woensdag. Ik zal zo snel als mogelijk gaan rijden. Ja, er zijn veel sterke concurrenten. Ik vind Tony Martin de favoriet”, doelde Contador op de Duitse titelverdediger.

De Spanjaard zal naast de individuele tijdrit ook nog starten in de wegrit van zondag.