EINDHOVEN - Ronald Waterreus verlaat na dit seizoen PSV. De 33-jarige Limburgse doelman heeft dit zelf besloten. "Na tien jaar heb ik onvoldoende prikkels meer om het maximale uit mijzelf te halen als keeper van PSV." Zijn contract liep nog tot de zomer van 2005 door.

Waterreus heeft al in oktober opgezegd bij de clubleiding. Hij mocht zelf bepalen wanneer hij zijn besluit openbaar zou maken. PSV respecteert zijn besluit. Omdat hij zoveel voor de club heeft betekend, mag hij transfervrij vertrekken. De sluitpost (33) hoorde dat van voorzitter Harry van Raaij.

"Daar was ik heel blij mee", zei hij tegen Radio 1. "Ik had hem verteld wat er in mij omging. Als hij had gezegd 'Je hebt nog een tweejarig contract en dat dien je uit', dan had ik dat gedaan en was ik er nooit meer op teruggekomen. Het is niet mijn gewoonte om een contract niet na te komen."

Amerika

Waterreus liet weten dat hij niet zit te wachten op een aanbieding van een Nederlandse club. Het is waarschijnlijk dat hij naar de Verenigde Staten vertrekt. Hij is gek van Amerika en zou het mooi vinden nog een paar seizoenen in de Amerikaanse profcompetitie te spelen."Mijn zaakwaarnemer en ik gaan daar rustig naar kijken, maar er is nu nog niets. Ik heb ook helemaal geen zin in geruchten over geïnteresseerde clubs. We zien het wel, als er wat te melden valt, doe ik dat."

Voorzitter Waterreus

Een terugkeer bij PSV zou Waterreus ooit nog wel zien zitten, maar dan als voorzitter, meldde hij gekscherend. "Ach, wie mij kent weet hoe ik dat bedoel. PSV is een club waar ik nu eenderde van mijn leven heb doorgebracht. Ik heb hier alleen maar goede ervaringen. Ik heb het beste voor met de club, als er nog iets te verbeteren valt, zou ik daar graag bij helpen."