MÜNCHEN - Aanhangers van de Duitse club Bayern München hebben zich direct na de aanslagen in Madrid als bloeddonor aangemeld. De fans waren nog in de Spaanse stad na de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München (1-0 verlies Bayern). Ze volgden de oproep van de Spaanse autoriteiten om bloed te geven om zo de slachtoffers van de aanslagen te helpen.

Een medewerker van de Spaanse hulporganisatie bedankte de welwillende voetbalfans vrijdag uitbundig voor hun hulp. "De fans die naar Madrid waren gekomen om hun team te zien winnen, stonden bij ons in de rij om levens te redden. Bedankt Duitse fans, bedankt Bayern München en bedankt Duitsland."

Inmiddels heeft Bayern München een benefietwedstrijd aangeboden aan Real Madrid. De voetbalploeg wil op die manier een steentje bijdragen om de slachtoffers van de ramp te helpen. De Duitse club wil op de eerst mogelijke datum tegen de 'Koninklijke' aantreden. Karl-Heinz Rummenigge sprak zijn afschuw over de terreurdaad uit. "We hebben niets van de aanslag gemerkt toen we nog in Madrid waren. Pas bij onze terugkeer in München drong de omvang van de explosies tot ons door."