ROTTERDAM - Ronald Koeman is er zeker van dat Graziano Pellè een belangrijke rol gaat spelen bij het huidige Feyenoord. "Hij is een absolute meerwaarde."

Ondanks dat het samenspel met zijn teamgenoten volgens de coach nog beter moet, maakt hij zich totaal geen zorgen over de Italiaanse spits.

"Het gaat zeker goed komen met hem. Hij is fit, groot en sterk. Ik ben zeer positief over zijn inbreng'', liet Koeman zaterdag na de thuiszege tegen PEC Zwolle (2-0) weten.

Pellè maakte een prima indruk als nieuwe 'targetman'. De Parma-huurling was voortdurend aanspeelbaar, behield het overzicht, speelde zijn ploeggenoten zowel door de lucht als over de grond bekwaam aan en kwam ook een paar keer in scoringspositie.

'Spits eigen'

De voormalige spits van AZ kon zijn geslaagde debuut echter niet opfleuren met een treffer, al claimde hij nog wel even het eigen doelpunt dat Joost Broerse kort na de rust maakte. ''Ach, dat is een spits eigen'', glimlachte Pellè na afloop.

De rentree van de Italiaan in de eredivisie is op een nogal wonderlijke wijze tot stand gekomen. Een zoon van Koeman fungeerde min of meer als tipgever. ''Ja, een vriendje van hem kwam op vakantie Pellè tegen'', beaamde de oud-international.

''Graziano sprak daarbij enthousiast over het Nederlandse voetbal en over mij. Via dat vriendje en mijn zoon kreeg ik dat te horen. Zo is het balletje gaan rollen, al gaat het natuurlijk te ver om te zeggen dat we Pellè aan dat verhaal te danken hebben. We waren zelf ook druk bezig met het inventariseren van de spitsenmarkt. Maar ik ben nu blij dat hij er is."

Waardering

Koeman werkte eerder een halfjaar bij AZ met Pellè. In dat korte tijdbestek (2009) ontstond wederzijds waardering en respect.

''Ik mag hem als mens en als trainer'', liet de opvolger van topschutter John Guidetti weten. ''Hij heeft daarin ook een goede balans gevonden. Hij is een strenge coach, maar ook een goede vent."

"Voor de wedstrijd tegen PEC heeft hij eigenlijk niks tegen mij gezegd. Ik voel het vertrouwen dat hij in mij heeft. Ik speel daarom ook voor hem. Het feit dat hij me na onze gezamenlijke AZ-tijd toch weer wilde hebben bij Feyenoord, zegt mij genoeg. Dat geeft me veel energie.''

Lees alles over de eredivisie op NUsport