SEVILLA - Real Madrid heeft na vier wedstrijden in de Primera Division al acht punten achterstand op FC Barcelona.

De Spaanse kampioen verslikte zich zaterdagavond in Sevilla: 1-0. Piotr Trochowski maakte al in de tweede minuut het enige doelpunt.

Wat Real Madrid in het vervolg van de wedstrijd ook probeerde, de bal wilde er niet in. Het leidde tot de nodige frustraties bij de Madrilenen, die soms wild om zich heen schopten.

Zo ontsnapte Gonzalo Higuain aan rood voor natrappen en misdroeg ook Cristiano Ronaldo zich.

Hedwiges Maduro speelde de hele wedstrijd op het middenveld van Sevilla.

Messi

Lionel Messi had zaterdag aan een half uur genoeg om Barcelona tegen Getafe aan een zege te helpen, 4-1.

De kleine sterspeler van de Catalanen werd door trainer Tito Vilanova een uur op de bank gehouden, omdat hij afgelopen week met Argentinië twee interlands had gespeeld.

Messi tekende in het laatste half uur voor twee treffers, nadat Adriano in de eerste helft de score had geopend voor Barcelona.

Door een eigen doelpunt van Javier Mascherano kwam Getafe op 3-1. In de slotfase van het duel scoorde een andere invaller, David Villa, de 4-1.

Barcelona blijft door de zege na vier wedstrijden ongeslagen in de Primera División en heeft de koppositite weer overgenomen van Málaga.

Record

Met zijn twee goals verbeterde zaterdag een persoonlijk record. De Argentijn kwam op een totaal van 61 treffers in het kalenderjaar 2012.

De kleine dribbelaar deed dat in de shirts van Barcelona en zijn land Argentinië. Hij heeft daarmee nu al zijn persoonlijke record van 2010, toen hij zestig keer trefzeker was, verbroken.

Een overzicht van het aantal doelpunten dat Messi de afgelopen jaren voor zijn club en land per kalenderjaar maakte: 2005 (3), 2006 (12), 2007 (31), 2008 (22), 2009 (41), 2010 (60), 2011 (59), 2012 (61).

Malaga

Malaga was eerder op de avond even koploper, nadat het team uit Andalusië voor eigen publiek met 3-1 te sterk was voor Levante, een van de tegenstanders van FC Twente in de Europa League.

De Argentijnse aanwinst Javier Saviola onderscheidde zich met een doelpunt en een assist bij Malaga, dat dinsdag tegen Zenit Sint-Petersburg debuteert in de Champions League.

Michel had Levante kort na rust op gelijke hoogte gebracht. Joaquin en Portillo zorgden uiteindelijk voor de 3-1 overwinning.

Met tien punten uit vier wedstrijden mag Malaga zich in ieder geval voor even koploper van de Spaanse competitie noemen. FC Barcelona, dat negen punten heeft, gaat zaterdagavond op bezoek bij Getafe.